Rybář a horolezec z Jihlavy. Znáte Lukáše Krpálka?

Evropské hry 2015
Evropské hry 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Je jediným Čechem, který může říct: „Jsem mistr světa v judu.“ Lukáš Krpálek tak bude v sobotu velkou medailovou nadějí české výpravy v Baku. Kromě zápasení na žíněnce ale stíhá jihlavský rodák i obdivuhodnou škálu dalších aktivit. Tak například - věděli jste, že...

...je čerstvým ženáčem?

Před dvěma týdny do toho Lukáš praštil a vzal si Evu Kaderkovou. Kvůli Evropským hrám tak musel oželet plnohodnotnou svatební cestu: „Byli jsme pouze na pět dní v Itálii, ale snažil jsem se nějak udržovat - dvakrát jsme byli na celodenní túře. Takže jsem se nezastavil ani tam.“ Sňatkem náš nejslavnější judista taktéž rozesmutnil zástupy svých fanynek: „Mezi judistama pořád na výběr je,“ chlácholil Lukáš Krpálek po příjezdu do Baku.


...vášnivě rybaří?

Ryby si zachytal už i v Thajsku a spolu s ostatními judisty pravidelně zápolí v rybářském závodě. Takovéhle kusy prý ale pouští zpátky do vody.


...rád leze po skalách?

Právě na příkrých skalních stěnách si užil část svatební cesty se svojí novomanželkou.


...vrací se po zranění?

Teprve nedávno začal znovu zápasit po zranění kolene. Pomalu se tak vrací do formy a před Evropskými hrami stihl pouze dva velké závody. Poprvé to byl bronz, podruhé stříbro...co z toho plyne pro Baku?


...má super kamarády?

Tolik medailí na jednom místě, motivace jako hrom!


...má v Baku k dispozici čtyři lékaře a pět fyzioterapeutů?

A jejich práce je prý tak příjemná, že Lukáš na lehátku stačil usnout.


Hlavně a především je ale Lukáš Krpálek skvělý judista. Držíme palce!

líbil se ti článek?