Stříbrný Krpálek: Příště mu to vrátím!

Evropské hry 2015
Evropské hry 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Dobrá práce! Česká výprava slaví zásluhou judisty Lukáše Krpálka další přírůstek do medailové sbírky. Ke druhému stříbru a celkově šestému cennému kovu vedla dlouhá a nelehká cesta. Krpálek však postupně vyřadil tři protivníky a přemožitele našel až ve finále, kdy jej porazil Nizozemec Henk Grol.

Český judista se po finále usmíval. Přestože z něj odešel poražen, necítil se zklamaný. „Jsem rozhodně rád za to, že se to povedlo! Před začátkem jsem říkal, že jakákoliv medaile by byla úžasná,“ svěřil se Krpálek. „Tento turnaj byl pro mě svým způsobem jiný než ty ostatní, byly to první Evropské hry. Pro mě vybojovaná medaile. Jsem rád, že jsem ji dosáhl a vážím si jí jako každé jiné,“ dodal.

Krpálkova cesta do finále vedla přes domácího Elkhana Mammadova, Belgičana Tomu Nikiforova a Francouze Cyrilleho Mareta. Dostal se tak prakticky nadosah sladkému triumfu, v zápase o zlato však podlehl Nizozemci Henku Grolovi, který nepatří k jeho oblíbeným soupeřům. Věří však, že mu porážku brzy oplatí. „Je v čem se zlepšovat. Musím na něj více potrénovat, mám mu co vracet. Doufám, že příště už Grola porazím.“

Stříbrný medailista se během turnaje mohl opřít také o neúnavně povzbuzující hlouček českých fanoušků tvořený především sportovci. Krpálek o nich moc dobře věděl a jejich podporu si pochvaloval. „Fanouškům bych chtěl moc poděkovat, že tolik fandili. Slyšel jsem je, přestože tady byla plná hala Ázerbájdžánců,“ usmíval se. „Je rozdíl, když člověk jede na druhou stranu světa na turnaj sám nebo když za ním stojí další tým. Bylo to úžasné,“ podotkl.


CESTA LUKÁŠE ZA STŘÍBREM

líbil se ti článek?