Hry skončily. Krpálek: Pecka, vzalo mě to

Evropské hry 2015
Evropské hry 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

17 dní sportu, 7 medailí pro české sportovce. Historicky první Evropské hry jsou za námi, oficiálně skončily slavnostním ceremoniálem na zaplněném Olympijském stadionu v Baku. Stejně jako při zahájení, i teď se autoři show zaměřili na propojení minulosti i současnosti ázerbájdžánské kultury a fakt, že se pořadatelská země nachází na pomezí Asie a Evropy.

A tak v dvouhodinovém programu zazněla ázerbájdžánská hudba, tradiční kostýmy a tanec, ale i dvanáctiminutový blok plný světelných efektů a nadupaných beatů s názvem „Energie mládí“. Nemohl chybět závěrečný velkolepý ohňostroj složený z 10 tisíc prvků.

Při zahájení před dvěma týdny zazpívala Lady Gaga. A i v pátek se představily mezinárodní hvězdy: britská elektronická skupina Clean Bandit, soul-popový zpěvák John Newman a DJ Gareth Emery.

Koncept večera připravil James Hadley, který režíroval například severoamerické turné slavných Cirque du Soleil.

„Byla to pecka, super zážitek! I to pekelný vedro se dá přežít. Bylo to fakt pěkný, bere mě to,“ svěřil se náš vlajkonoš, stříbrný judista Lukáš Krpálek.

Hodně se děkovalo – dobrovolníkům, sportovcům i organizátorům. „Díky Baku, díky Ázerbájdžáne,“ uzavřel hry šéf Evropských olympijských výborů Patrick Hickey.

ZAHÁJENÍ JSME PŘENÁŠELI LIVE:

líbil se ti článek?