Basketbalistky zhasínají hvězdy a myslí na medaili

Evropské hry 2015
Evropské hry 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Rozjezd pomalejší, ale o to účinnější. České streetbalistky po úvodní porážce dokázaly ve středu udolat silnou Belgii i s hvězdnou Ann Wautersovou 19:15. Ve večerním zápase si pak smlsly na Turecku a odhodlaně míří do dnešního osmifinále. „Chceme na krku pohoupat placku,“ říká Romana Stehlíková. Zahanbit se zatím nenechávají ani jejich mužští kolegové.

Na vítěznou vlnu se Češky naladily ve večerním zápase proti Turecku, které smázly výsledkem 21:6. Zaplněné hale tak nepřinesly příliš radosti. „V plné aréně, která sice fandila Turecku, to byla úžasná atmosféra. My jsme si to ale užily. Holky hrály takticky velmi dobře a na rozdíl od prvního zápasu s Belgií se snažily hrát vše pod koš, kde měly výškovou převahu,“ našla slova chvály trenérka Michaela Uhrová.

V dnešním prvním kole play-off čeká na Češky malé a agresivní Irsko. „Taktika ne ně bude stejná. Opět budeme chtít využít výškové převahy. Ráda bych potvrdila roli favorita a dál se ještě nechceme koukat. V každém play-off se vždy zrodí alespoň velké překvapení, tak zatím ani nechceme přemýšlet o dalším týmu,“ je v prognózách opatrná Uhrová.

Muži se nenechali zahanbit

Mužští streetbalisté zřejmě zatím sdílí taktiku se svými ženskými kolegyněmi. Po úvodní porážce od Ázerbájdžánu se ve středu podíleli na supeúspěšném českém basketbalovém dni, když také vyhráli oba své zápasy. V osmifinále je čeká Rumunsko.

„Je dobře, že jsme včera skončili proti Švýcarům dřív (zápas končí, když jeden tým dosáhne 21 bodů, pozn.). Sice nebylo už takové teplo, ale každá minuta nestrávená na kurtu se počítá. Zítra proti Rumunům se bude počítat dvakrát tolik, protože jsou starší tým. Bude to boj. Hrají tvrdý, agresivní a chytrý basket. Jsou to hráči nad 30 let a vědí, co mají hrát,“ říká trenér Michael Kruk.

líbil se ti článek?