Basketbalové drama do posledního koše!

Evropské hry 2015
Evropské hry 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Čeští 3x3 basketbalisté porazili v neobyčejně dramatickém osmifinále Rumuny a dostali se mezi nejlepší osmičku na turnaji. Náročný duel pod ostrým ázerbájdžánským sluncem vyvrcholil napínavým závěrem, v němž vítěze muselo určit až nastavení. V něm se stal hrdinou Filip Zbránek, který posunul Čechy do čtvrtfinále.

Ve stínu hlavního hřiště s velkým hledištěm působí vedlejší kurt, na němž se střetli Češi a Rumuni v osmifinále, poněkud nenápadným dojmem. Utkání přesto sledoval nemalý počet diváků – především z Rumunska.

Jako první se trefil po 43 vteřinách Filip Zbránek, který poslal Čechy do vedení. Stav se ovšem měnil jako na houpačce a obě mužstva se přetahovala o vedení. V polovině základní hrací doby odskočili čeští basketbalisté do vedení 11:7, ovšem nadějný stav neudrželi a naopak v závěru museli ještě dotahovat ztrátu. Pouhých pět vteřin před koncem vyrovnal Roman Zachrla povedenou dvojkou na 16:16 a poslal osmifinálovou bitvu do prodloužení.

Zbránek trefil čtvrtfinále

Jeho hrdinou se stal Filip Zbránek, jehož dvojka zapadla do koše a rozjásala spoluhráče. Český basketbalista tak celé utkání nejen započal, ale také uzavřel. Vítězové mají teď jen pár hodin na odpočinek a už v 18 hodin středoevropského času vyzvou Rusko ve čtvrtfinále.

Kamil Švrdlík tušil, jak bude utkání asi vypadat: „Čekali jsme hodně těžký zápas už jenom kvůli počasí. Navíc jsme hráli na druhém kurtu, kde paří slunko. Je tam tak 40 stupňů. Rumuny známe, už jsme s nimi hráli. Bývají to souboje na hranici faulu, mastí to, řežou to...“

líbil se ti článek?