Bikrosařka Aneta Hladíková má bronz!

Evropské hry 2015
Evropské hry 2015
1 Minuta čtení
1 Minuta čtení

Jako blesk si Aneta Hladíková dojela v Baku pro další českou medaili! Od startu se česká bikrosařka držela čelní skupinky a nakonec se mohla radovat, protože si s přehledem zajistila bronz!

   

Čerstvá medailistka po závodě celá zářila. „Když jsem vyjela ze druhé zatáčky třetí, už jsem si docela věřila. A když jsem vyjížděla z poslední zatáčky, tak se mi úplně rozklepaly ruce, to se mi jindy nestává,“ smála se Hladíková. „Uvědomovala jsem si, že jedu pro bronz. Strašně jsem ho chtěla, přála jsem si tu čáru trošku blíž.“

„Je to pro mě nejvíc. Je to výjimečná akce a navíc patřím v této kategorii k nejstarším, každá medaile je tedy pro mě obrovský úspěch,“ přiznala šťastná bikrosařka. Na úzké a hrbolaté trati se jí podařilo vyhnout kolizi několika závodnic a na cílovou rovinku vjížděla s náskokem a jistotou medaile: „Bála jsem se, abych jen nenajela do nějaké díry nebo abych nepustila řídítka,“ přiznala Hladíková.

Druhá Češka na startu, Romana Labounková, dojela po pádu na 8. místě. „Bikros je kontaktní sport a tyto kolize jsou časté, navíc dráha tady je docela úzká. Když tedy jedeme tři vedle sebe a někdo ještě k tomu křivě, šance na pád je docela vysoká," přiznala zklamaně.


Foto z dnešního finále BMX

líbil se ti článek?